Tuesday, August 02, 2011

Jeg tar avstand fra Breiviks handlinger

Jeg ser jeg har blitt omtalt i BT og selektivt sitert fra denne bloggen. Det er viktig for meg a understreke følgende. Jeg tar blank avstand fra Breiviks handlinger. Skytingen på Utøya og bomben i Oslo er forkastelige handlinger. Det er overhodet ikke forenlig med det jeg står for å ta uskyldige menneskeliv gjennom en terrorhandling. Det er helt fokasterlig og kan overhodet ikke forsvares av de anliggender jeg har i min blog.

Dette er det aller viktigste jeg har å si i denne situasjonen. Hvis det jeg har skrevet i min blog blir tatt til inntekt for slike handlinger, tar jeg sterk avstand fra det.

All annen diskusjon om det jeg har skrevet er irrelevant i forhold til dette anliggende, altså selve terrorhandlingene som Anders Breivik står bak.

411 comments:

«Oldest   ‹Older   401 – 411 of 411
Emma said...

Sexual addiction? It's not even recognized as a psychiatric disorder by a lot of professionals. And if it was, it doesn't just stop with getting a regular sex partner. Amongst its symptoms are never feeling satisfied with the sex, wanting to intensify the experience, and using the sex partners as objects... Doesn't sound familiar at all. "You're so brainwashed, look at reality for two minutes...". I accept what is proven to me with real evidence, and you didn't provide any, just made a diagnosis over the internet and insulted me. And Eivind is right, you can't medicate away political anger. Political anger doesn't always depend on lack of anything anyway. I'm kind of angry about the law that forbids buying sex (on the behalf of all the prostitutes that are negatively affected by it and men who rely on them for sex), but the law doesn't affect me.
(switched to English so everyone can understand)

Eurosabra said...

One of the things I find odd is a certain circularity in the situation: you are not, after all, one of the men condemned to total and final isolation in the present order, you have found someone to share your rented room, the student-budget snacks at a café, a woman apparently young enough that your relative poverty within the Norwegian socialist-capitalist system appears nonconformist and bohemian rather than the gray reality of a dead-ender. I applaud you, because I have in contrast reached a philosophical dead end, where I have to admit (living under the same material conditions you do and working in the same profession) that either I have to condone rape or conclude that male sexuality (at least under capitalism) is something that requires a certain amount of material achievement to exercise, and in America that level of achievement is higher than in social-welfare states where everyone gets elementary school sex-ed and a Lutheran (as opposed to Dissenter Puritan) understanding that everyone gets drunk and/or horny as a teenager. And I say this as an experienced PUA, but whose experiences reflect that of a certain amount of social-class confusion. You simply cannot exercise hegemonic masculinity as a man of 1m57 stature, and I have soured a bit on PUA because of the way it skews towards club culture, since PUA successes correlate with nightclubbing and you find yourself reaching for younger women and failing or hooking up with someone who is still drinking somewhat heavily every weekend night in her thirties.

I wish you happiness with Emma and hope that you will continue to explore aspects of self-improvement which will help you with the issues we face as straight men in post-modern feminist-inflected society.

Anonymous said...

Jeg tror de fleste akspeterer det som skjedde på Utøya som en nødvendighet. Det var en gjeng med AP/SV velgere der, og de støtter ekstrem-feminismen ved å støtte om partiet. Fanataniske mannehatende drittkjærringer med røde strømper.. på jakt etter penisen for å kutte den av.

Det var en bra ting at ABB gjorde som han gjorde, og det ville vært synd om han var den eneste....

En hel øy full av feminister, nedslaktet.... Hva var problemet igjen?

Se på det slik. Alle de som ble drept var ute etter å drepe kjernefamilien og den norske mannen i Norge. ABB gjorde oss en tjeneste. Mange færre mannehatende feministerlesber og homser.

MG said...

Eivind: Eg har stor respekt for alle som tenker annerledes og sjølvstendig, gjerne stikk i strid med den allmenne tankegangen, som ofte både er hyklerisk og sjølvmotseinade. Men måten du argumenterer på er langt i fra objektiv og klartenkt slik du forsøker å framstille den, med all slags referering til pålitelige kilder og anna. Den er derimot tydeleg prega av den situasjonen du "var i før du ble sammen med..". Det er dermed vanskelg å ha en objektiv diskusjon med deg. Du er også veldig prega av at alle som er uenig med deg er med på en slags konspirasjon satt til livs av en slags feministlobby.

Vidare vil eg sei meg enig i at ja; mannleg seksualdrift kan vere svært dominerande, og virkelig rokke ved andre primalinnstinkt som til dømes valdelig atferd mot andre hannar. MEN, i motsettning til hannane hjå våre relativt nære slektningar apane, har vi (homo sapiens) emne til rasjonell tankegang, og skal evolusjonsmessig sett vere utstyrt med "sikringar" som skal hindre oss i å gjere handlingar som t.d. slik du beskriv om å ta livet av en tilfeldig politmann. Reint evolusjonsmessig er dine påstandar om valdtekt og mannsrolla eit stort tilbakesteg, då dei ikkje er forenlege med eit sivilisert samfunn, men snarare eit langt steg tilbake i både tid og evolusjon, og da snakker vi ikkje berre om ti-år tilbake, men lenge før moderne moderne feminisme engang var påtenkt, så det kan på ingen måte brukst som eit motarguemnt.

Eg håpar, og likar å tru, at dette berre var å "tenke høgt." Å unnskylde uttalelsane dine med at du no har fast fylgje og derfor er trygg å ha i samfunnet er vel neppe et argument?

Kva psykisk sjukdom angår skal eg ikkje på bakgrunn av dine blogginnlegg vurdere om du bør innleggast eller ikkje. Men eg kan på generell basis poengtere at alvorlig psykisk sjuke personar, og da særleg dei med alvorlege psykosar og forvridde verkleghetsoppfattningar, nesten uten unntak er redusert til, og sterkt prega av primalinnstinka. Dette visar seg tydleg gjennom: 1. Oversexualisert atferd (stadig onani, ofte 1 en eller fleire ganger i halvtimen, "griseprat", forsøk på å beføle og/eller forsøk på å "forgripe seg" på kvinneleg personal). 2. Overdrevent inntak av mat og ekstrem sultfølelse, og 3. stort behov for søvn. I tillegg til at dei sjølvsagt er SVÆRT aggressive og oppfarande. Kort oppsumert: Mate, feed, kill, repeat. Eller hvertfall et forsøk på dette.

Om du faktisk tenker slike tankar du beskriv når du ikkje får jamnleg seksuell tilfredsstillelse, og er redd du ikkje klarar å beherske primalinnstinkta dine, bør du faktisk, som nevnt av andre her oppsøke hjelp. Men eg likar som nemnd å tru at dette berre var du "thinking out loud," og ikkje noko du reelt vurderte å gjennomføre.

Eivind Berge said...

Om du faktisk tenker slike tankar du beskriv når du ikkje får jamnleg seksuell tilfredsstillelse, og er redd du ikkje klarar å beherske primalinnstinkta dine, bør du faktisk, som nevnt av andre her oppsøke hjelp.

Jeg er faktisk enig i at den som ikke klarer å beherske seg bør oppsøke hjelp, men det har ingen ting med meg å gjøre. Jeg har aldri drevet med overseksualisert adferd eller noe på den listen. Bare spør alle som har møtt meg. Jeg har normal impulskontroll, og for meg ligger volden jeg skrev om på et ideologisk plan. Jeg VAR på vei til å gjennomføre det, og det av helt ego-syntone grunner i samsvar med hele min filosofi og politiske overbevisning, ikke fordi jeg var redusert til bare primalinstinkt. Derfor er all snakk om psykiske forstyrrelser og behandling for dette fullstendig skivebom.

MEN, i motsettning til hannane hjå våre relativt nære slektningar apane, har vi (homo sapiens) emne til rasjonell tankegang, og skal evolusjonsmessig sett vere utstyrt med "sikringar"

Jeg er utstyrt med de samme sikringene som alle andre menn. Jeg er bare ikke enig i at samfunnet fortjener at vi opprettholder disse sikringene lenger, i dagens feministstat. Et samfunn som til og med setter politiet på horekunder mens horer er uskyldige, fortjener så visst ikke snille menn. Hvorfor skal vi gidde å oppføre oss pent når mannlig seksualitet er så til de grader kriminalisert?

Du er også veldig prega av at alle som er uenig med deg er med på en slags konspirasjon satt til livs av en slags feministlobby.

Nei, jeg er ikke noe mer konspiratorisk enn alle andre som engasjerer seg i politikk. Feminismen foregår helt åpenlyst og min kritikk er av helt åpne forhold slik som sexlovene mot menn, som ble trumfet igjennom etter en åpen debatt. Det er uærlig å beskylde meg for konspiratoriske trekk. Faktisk ser jeg på feminismen mer som et samfunnsproblem enn en sammensvergelse. Det går an å være mot strukturelle sider ved samfunnet uten at man tenker seg en sentralisert konspirasjon hele veien som ikke eksisterer eller har noen som helst slags forvridd virkelighetsoppfatning, for det har jeg ikke!

Anonymous said...

Men eg kan på generell basis poengtere at alvorlig psykisk sjuke personar, og da særleg dei med alvorlege psykosar og forvridde verkleghetsoppfattningar, nesten uten unntak er redusert til, og sterkt prega av primalinnstinka. Dette visar seg tydleg gjennom: 1. Oversexualisert atferd (stadig onani, ofte 1 en eller fleire ganger i halvtimen, "griseprat", forsøk på å beføle og/eller forsøk på å "forgripe seg" på kvinneleg personal). 2. Overdrevent inntak av mat og ekstrem sultfølelse, og 3. stort behov for søvn. I tillegg til at dei sjølvsagt er SVÆRT aggressive og oppfarande. Kort oppsumert: Mate, feed, kill, repeat. Eller hvertfall et forsøk på dette.

Hva er det for noe vås du presterer her? Kilder?

Iremythpurr said...

Eivind is absolutely right that involuntary celibacy is worse than violent rape. It is truly a living death.

The ones who deny this are either

1. women, thus virtually unable to find themselves in that situation

2. men who do get laid and who may claim to be celibate but this never lasted a lifetime

3. men with severe mental or hormonal problems

I see nothing wrong with Eivind's reaction to his plight. He's not the only one.

Iremythpurr said...

Regarding my first sentence- scratch that, he said it's as bad. In my opinion it is always worse.

Anonymous said...

Så det er OK å gjennomføre massemord så lenge det er av ideologiske grunner...???? Så da kan vi konkludere med at du støtter Breivik likevel... Strålende...

Anonymous said...

"Får jeg ikke det jeg vil ha, gir det meg rett til å ta det, og drepe de som jobber for myndighetene." Ja skulle alle fulgt den du Eivind Berge da hadde ikke du blitt gammel i hvertfall.

Anonymous said...

"Et samfunn som til og med setter politiet på horekunder mens horer er uskyldige, fortjener så visst ikke snille menn. Hvorfor skal vi gidde å oppføre oss pent når mannlig seksualitet er så til de grader kriminalisert?"-har det noen gang falt deg inn at disse horene er ofre ? At egentlig det siste de vil i livet er ha sex med en ekkel fyr som MÅ betale for det. OG hvorfor skal ikke du oppføre deg pent overfor mennesker uavhengig av om du er enig i et lands lovgiving eller ikke ? Hvorfor gir det deg e rett til å utøve vold mot andre ? Det er mye jeg ikke er enige i Norge, men det gir meg ikke rett til å oppføre meg dårlig mot andre, to feil blir ikke en riktig. hallo, jeg er i mot perkeringsreglene i Bergen så d gir meg rett til å drepe E. Berge for han protesterer ikke mot parkeringsregler slik jeg gjør....

«Oldest ‹Older   401 – 411 of 411   Newer› Newest»